» Hem       » Stugor att hyra        » Om Västkusten        » Kontakta oss        » Länkar        » Om oss

Västkusten

Västkusten är med sin vackra natur och sina mysiga små fiskestäder en av de vackraste platserna i Sverige. Hit kommer semesterfirare år efter år för att njuta av bad, god mat och alla de sevärdheter och nöjen som Västkusten har att erbjuda.

Längs med hela Västkusten finner du vacker miljö med klippstränder och små kobbar. Hit reser många med båt just för att det finns så mycket att upptäcka ute till havs. Även för den som reser hit utan båt finns det goda möjligheter att uppleva Västkusten från havssidan. På många platser arrangeras diverse båtturer och fisketurer.

Utöver att åka båt på Västkusten finns det ett stort utbud av restauranger att besöka. Fisk och skaldjur är oftast specialiteten och den som älskar havets läckerheter kommer åka härifrån nöjd och belåten.

Vill man komma ifrån lugnet och den mer avslappnade lunken som kännetecknar de flesta av Västkustens orter och små städer kan man för en dag eller två besöka Göteborg, Sveriges näst största stad. Här kan du t.ex. besöka Liseberg, den perfekta destinationen om du reser till Västkusten med barn. Här kan ni lätt spendera en hel dag och pröva på fartfyllda åkattraktioner. På Liseberg bjuds även nästan dagligen på underhållning av kända artister.

Badplatser finns det gott om längs med hela Västkusten och planerar du att tillbringa största delen av semestern här med sol och bad kommer du med all största sannolikhet få din väl beskärda del av detta. Här finns mängder av vackra klippstränder och bryggor och en och annan sandstrand även om andelen klippstränder överväger.

Hur man väljer att bo under sin västkustvistelse är förstås en fråga om tycke och smak och det finns något för alla smaker och planböcker. Här finns gott om campingplatser och även hotell i alla prisklasser. Ett annat alternativ är att hyra en stuga av en privat stuguthyrare. Att hyra en stuga är ett alternativ som är både bekvämt och smidigt och ger dig och din familj eller dina vänner möjligheten att ha ett eget hem under tiden på Västkusten.

Västkusten är ett självklart val för den som vill njuta av havets läckerheter, sol, bad och en perfekt blandning av lugn och ro och nöjen och äventyr. En semester här kommer tillfredställa hela familjens behov och önskemål.

Copyright © Stugor Västkusten 2011